štvrtok 1. septembra 2016

Jahodová polievka

200 g čerstvých jahôd alebo jahodového kompótu pripraveného s neenergetickým umelým sladidlom., 20 g egalizovaného mlieka., 5 g maizeny., šťava z 1 citróna., 20 g vlašských orechov., 20 g ryže., neenergetické tekuté umelé sladidlo., 3 dl vody.,
Čerstvé jahody dôkladne umyjeme pod prúdom tečúcej vody a pokrájame na plátky, vložíme do vriacej vody, pridáme pár kvapiek neenergetického umelého sladidla a chvíľu povaríme. Necháme vychladnúť. Ak použijeme jahodový kompót, tiež ho dáme najskôr vychladiť. Maizenu rozmiešame v troške studenej vody a zavaríme do vriacej vody, do ktorej sme pridali pár kvapiek neenergetického umelého sladidla a šťavu z 1/2 citróna. Orechy posekáme. Ryžu uvaríme osobitne a vychladnutú dáme do studenej uvarenej maizeny spolu s posekanými orechmi, jahodami a mliekom. Všetko premiešame a dáme dobre vychladiť. Zvyšok citróna vytlačíme do polievky. Podávame v sklených miskách, ozdobené kolieskom zo strednej časti citróna.

1 porcia 630 kJ – 150 kcal., B – 3,1 g., T – 7,2 g., S – 20,0 g.,

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára