200
g čerstvých jahôd alebo jahodového kompótu pripraveného s
neenergetickým umelým sladidlom., 20 g egalizovaného mlieka., 5 g
maizeny., šťava z 1 citróna., 20 g vlašských orechov., 20 g
ryže., neenergetické tekuté umelé sladidlo., 3 dl vody.,
Čerstvé
jahody dôkladne umyjeme pod prúdom tečúcej vody a pokrájame na
plátky, vložíme do vriacej vody, pridáme pár kvapiek
neenergetického umelého sladidla a chvíľu povaríme. Necháme
vychladnúť. Ak použijeme jahodový kompót, tiež ho dáme najskôr
vychladiť. Maizenu rozmiešame v troške studenej vody a zavaríme
do vriacej vody, do ktorej sme pridali pár kvapiek neenergetického
umelého sladidla a šťavu z 1/2 citróna. Orechy posekáme. Ryžu
uvaríme osobitne a vychladnutú dáme do studenej uvarenej maizeny
spolu s posekanými orechmi, jahodami a mliekom. Všetko premiešame
a dáme dobre vychladiť. Zvyšok citróna vytlačíme do polievky.
Podávame v sklených miskách, ozdobené kolieskom zo strednej časti
citróna.
1
porcia 630 kJ – 150 kcal., B – 3,1 g., T – 7,2 g., S – 20,0
g.,
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára