piatok 24. februára 2017

Zemiaková placka s lososom

4 osoby: 500 g zemiakov, cibula, vajce, 2 PL hrubej muky, sol, mlete cierne korenie, olej na vyprazanie, 200 g udeneho lososa, 150 g kyslej smotany, vetvicky kopru na ozdobu
Zemiaky osupeme a nastruhame. Cibulu nakrajame nadrobno. Oboje vlozime do cedidla a lyzicou vytlacime skrobovu vodu. Zemiaky a cibulu prelozime do misky, pridame vajce, muku, sol, korenie a dokladne premiesame.
Do panvice nalejeme olej do vysky 8 mm a rozohrejeme ho. Lyzicou vlozime zemiakovu hmotu do oleja a vytvorime placky s priemerom 5 cm. Postupne prazime 6 placiek asi minutu z kazdej strany.
Hotove placky vyberieme z oleja, osusime kuchynskym papierom a udrzujeme v mierne predhriatej rure teple.
Lososa nakrajame na male pasiky. Kopor oplachneme a osusime. Kazdu placku pred podavanim ozdobime vrchovatou lyzicou kyslej smotany, niekolkymi pasikmi lososa a koprom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára