Očistené hlávky kelu umyjeme, dáme do osolenej vriacej vody a uvaríme do polomäkka. Potom ho vyberieme z vody, necháme odkvapkať a vychladnúť. Kel potom pokrájame na štvrťky, ktoré obalíme v múke, v rozšľahanom vajci s troľkou mlieka a napokon v strúhanke. Jednotlivé porcie vyprážame v oleji do chrumkava.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
pondelok 27. februára 2017
Vyprážaný kel
600 g kelu, soľ, polohrubá múka, vajce, mlieko, strúhanka, olej na vyprážanie
Očistené hlávky kelu umyjeme, dáme do osolenej vriacej vody a uvaríme do polomäkka. Potom ho vyberieme z vody, necháme odkvapkať a vychladnúť. Kel potom pokrájame na štvrťky, ktoré obalíme v múke, v rozšľahanom vajci s troľkou mlieka a napokon v strúhanke. Jednotlivé porcie vyprážame v oleji do chrumkava.
Očistené hlávky kelu umyjeme, dáme do osolenej vriacej vody a uvaríme do polomäkka. Potom ho vyberieme z vody, necháme odkvapkať a vychladnúť. Kel potom pokrájame na štvrťky, ktoré obalíme v múke, v rozšľahanom vajci s troľkou mlieka a napokon v strúhanke. Jednotlivé porcie vyprážame v oleji do chrumkava.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára