Kapustu zbavime hlubovitych casti a pokrajame na rezance. Zalejeme horucou vodou, osolime, pridame nadrobno pokrajanu cibulu, rascu a na male kocky pokrajanu udenu slaninu. Uvarime domakka. Na masti oprazime hladku muku, zalejeme vodou z kapusty a povarime. Pridame do kapusty spolu s postruhanymi zemiakmi a dodusime. Nakoniec dochutime octom.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
pondelok 27. februára 2017
Kapusta na moravský spôsob
800 g kapusty, cibula, rasca, 39 g udenej slaniny, sol, 30 g masti, 20 g hladkej muky, 2 zemiaky, ocot
Kapustu zbavime hlubovitych casti a pokrajame na rezance. Zalejeme horucou vodou, osolime, pridame nadrobno pokrajanu cibulu, rascu a na male kocky pokrajanu udenu slaninu. Uvarime domakka. Na masti oprazime hladku muku, zalejeme vodou z kapusty a povarime. Pridame do kapusty spolu s postruhanymi zemiakmi a dodusime. Nakoniec dochutime octom.
Kapustu zbavime hlubovitych casti a pokrajame na rezance. Zalejeme horucou vodou, osolime, pridame nadrobno pokrajanu cibulu, rascu a na male kocky pokrajanu udenu slaninu. Uvarime domakka. Na masti oprazime hladku muku, zalejeme vodou z kapusty a povarime. Pridame do kapusty spolu s postruhanymi zemiakmi a dodusime. Nakoniec dochutime octom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára