Tekvicu olupeme, odstranime jadrovnik a duzinu pokrajame na hranolceky, ktore pokvapkame stavou z citrona a nechame postat. Z muky, vina, vajec a zo soli pripravime hustejsie cesticko, v ktorom ponamacame tekvicove hranolceky a hned ich vyprazime v rozohriatom tuku.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
pondelok 27. februára 2017
Vyprážané tekvicové hranolčeky
800 g tekvice, stava z polovice citrona, 150 g hladkej muky, 1 dl bieleho vina, 3 vajcia, sol, tuk na vyprazanie
Tekvicu olupeme, odstranime jadrovnik a duzinu pokrajame na hranolceky, ktore pokvapkame stavou z citrona a nechame postat. Z muky, vina, vajec a zo soli pripravime hustejsie cesticko, v ktorom ponamacame tekvicove hranolceky a hned ich vyprazime v rozohriatom tuku.
Tekvicu olupeme, odstranime jadrovnik a duzinu pokrajame na hranolceky, ktore pokvapkame stavou z citrona a nechame postat. Z muky, vina, vajec a zo soli pripravime hustejsie cesticko, v ktorom ponamacame tekvicove hranolceky a hned ich vyprazime v rozohriatom tuku.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára