pondelok 27. februára 2017

Vyprážaný zeler

2 zelery, 4 platky sunky, 100 g hrubej muky, 3 vajcia, 2 dl mlieka, mleta cervena paprika, mlete cierne korenie, olej na vyprazanie, hlavka salatu, 4 rajciaky, petrzlenova vnat, sol
Umyty a ocisteny zeler vlozime do posolenej vriacej vody a varime domakka. Ked je makky pokrajame ho na kolieska. Vypracujeme si cesticko z muky, vajec, mlieka, mleteho cierneho korenia, soli a mletej cervenej papriky. Podla velkosti koliesok zeleru vykrajujeme rovnako velke kolieska zo sunky. Sunkove kolieska obalime v cesticku a z oboch stran k nim prilozime po koliesko zeleru, dobre pritlacime, znova ponorime do cesticka. Vyprazame v dost velkom mnozstve horuceho oleja do zlatozlta. Na tanier predkladame na ocistenych a umytych listoch hlavkoveho salatu a obkladame rajciakmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára