Umyty a ocisteny zeler vlozime do posolenej vriacej vody a varime domakka. Ked je makky pokrajame ho na kolieska. Vypracujeme si cesticko z muky, vajec, mlieka, mleteho cierneho korenia, soli a mletej cervenej papriky. Podla velkosti koliesok zeleru vykrajujeme rovnako velke kolieska zo sunky. Sunkove kolieska obalime v cesticku a z oboch stran k nim prilozime po koliesko zeleru, dobre pritlacime, znova ponorime do cesticka. Vyprazame v dost velkom mnozstve horuceho oleja do zlatozlta. Na tanier predkladame na ocistenych a umytych listoch hlavkoveho salatu a obkladame rajciakmi.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
pondelok 27. februára 2017
Vyprážaný zeler
2 zelery, 4 platky sunky, 100 g hrubej muky, 3 vajcia, 2 dl mlieka, mleta cervena paprika, mlete cierne korenie, olej na vyprazanie, hlavka salatu, 4 rajciaky, petrzlenova vnat, sol
Umyty a ocisteny zeler vlozime do posolenej vriacej vody a varime domakka. Ked je makky pokrajame ho na kolieska. Vypracujeme si cesticko z muky, vajec, mlieka, mleteho cierneho korenia, soli a mletej cervenej papriky. Podla velkosti koliesok zeleru vykrajujeme rovnako velke kolieska zo sunky. Sunkove kolieska obalime v cesticku a z oboch stran k nim prilozime po koliesko zeleru, dobre pritlacime, znova ponorime do cesticka. Vyprazame v dost velkom mnozstve horuceho oleja do zlatozlta. Na tanier predkladame na ocistenych a umytych listoch hlavkoveho salatu a obkladame rajciakmi.
Umyty a ocisteny zeler vlozime do posolenej vriacej vody a varime domakka. Ked je makky pokrajame ho na kolieska. Vypracujeme si cesticko z muky, vajec, mlieka, mleteho cierneho korenia, soli a mletej cervenej papriky. Podla velkosti koliesok zeleru vykrajujeme rovnako velke kolieska zo sunky. Sunkove kolieska obalime v cesticku a z oboch stran k nim prilozime po koliesko zeleru, dobre pritlacime, znova ponorime do cesticka. Vyprazame v dost velkom mnozstve horuceho oleja do zlatozlta. Na tanier predkladame na ocistenych a umytych listoch hlavkoveho salatu a obkladame rajciakmi.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára