2 zemle pokrajame na kocky oprazime na 50 g masla. Dalsie 2 zemle namocime do mlieka, 150 g vymiesame s vajickami. Pridame muku, sol, postruhanu kapustu udusenu na oleji, korenie, oprazene zemlove kocky a zemle, do ktorych sme vyzmykali mlieko. Vypracujeme cestko, z ktoreho sformujeme knedlicky. Uvarime ich v slanej vode, dame odkvapkat a podlejeme roztopenym maslom. Posypeme struhanym syrom.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
nedeľa 26. februára 2017
Kapustové knedlíčky so syrom
200 g masla, 4 zemle, 1 dl mlieka, 3 vajcia, 300 g muky, 50 g masla, 100 g postruhaneho syra, 50 g oleja, 500 g hlavkovej kapusty, mlete cierne korenie
2 zemle pokrajame na kocky oprazime na 50 g masla. Dalsie 2 zemle namocime do mlieka, 150 g vymiesame s vajickami. Pridame muku, sol, postruhanu kapustu udusenu na oleji, korenie, oprazene zemlove kocky a zemle, do ktorych sme vyzmykali mlieko. Vypracujeme cestko, z ktoreho sformujeme knedlicky. Uvarime ich v slanej vode, dame odkvapkat a podlejeme roztopenym maslom. Posypeme struhanym syrom.
2 zemle pokrajame na kocky oprazime na 50 g masla. Dalsie 2 zemle namocime do mlieka, 150 g vymiesame s vajickami. Pridame muku, sol, postruhanu kapustu udusenu na oleji, korenie, oprazene zemlove kocky a zemle, do ktorych sme vyzmykali mlieko. Vypracujeme cestko, z ktoreho sformujeme knedlicky. Uvarime ich v slanej vode, dame odkvapkat a podlejeme roztopenym maslom. Posypeme struhanym syrom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára