Ocistenu umytu zeleninu pokrajame na vacsie kusy, vlozime do horucej osolenej vody, uvarime do polomakka, scedime a nechame na site odkvapkat. Vychladnutu zeleninu zomelieme, pridame vajce, muku, sol, mlete cierne korenie a tolko struhanky, aby vznikla tuhsia masa. Z masy sformujeme podlhovaste karbonatky, ktore obalime mukou, rozslahanym vajcom, struhankou a v malom mnozstve oleja vyprazime. Podavame so zemiakovou kasou.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
nedeľa 26. februára 2017
Zeleninové karbonátky
150 g mrkvy, 100 g kelu, 150 g karfiolu, sol, 1 vajce, 20 g hladkej muky, mlete cierne korenie, struhanku, hladku muku, vajce a struhanku na obalovanie, olej
Ocistenu umytu zeleninu pokrajame na vacsie kusy, vlozime do horucej osolenej vody, uvarime do polomakka, scedime a nechame na site odkvapkat. Vychladnutu zeleninu zomelieme, pridame vajce, muku, sol, mlete cierne korenie a tolko struhanky, aby vznikla tuhsia masa. Z masy sformujeme podlhovaste karbonatky, ktore obalime mukou, rozslahanym vajcom, struhankou a v malom mnozstve oleja vyprazime. Podavame so zemiakovou kasou.
Ocistenu umytu zeleninu pokrajame na vacsie kusy, vlozime do horucej osolenej vody, uvarime do polomakka, scedime a nechame na site odkvapkat. Vychladnutu zeleninu zomelieme, pridame vajce, muku, sol, mlete cierne korenie a tolko struhanky, aby vznikla tuhsia masa. Z masy sformujeme podlhovaste karbonatky, ktore obalime mukou, rozslahanym vajcom, struhankou a v malom mnozstve oleja vyprazime. Podavame so zemiakovou kasou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára