Patizón ošúpeme, nastrúhame na slíže a zmiešame so žĺtkami, múkou a soľou podľa chuti. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. V panvici rozohrejeme olej a naberačkou vkladáme cesto tak, aby vznikli menšie placky, zhruba s priemerom 10 centimetrov. Placky podávame s novými zemiakmi a čerstvou smotanou, alebo uhorkovým šalátom.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
pondelok 27. februára 2017
Patizónové placky
500 g patizónu, 3 vajcia, 3 lyžice hrubej múky (kopcom), soľ, olej, smotana
Patizón ošúpeme, nastrúhame na slíže a zmiešame so žĺtkami, múkou a soľou podľa chuti. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. V panvici rozohrejeme olej a naberačkou vkladáme cesto tak, aby vznikli menšie placky, zhruba s priemerom 10 centimetrov. Placky podávame s novými zemiakmi a čerstvou smotanou, alebo uhorkovým šalátom.
Patizón ošúpeme, nastrúhame na slíže a zmiešame so žĺtkami, múkou a soľou podľa chuti. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. V panvici rozohrejeme olej a naberačkou vkladáme cesto tak, aby vznikli menšie placky, zhruba s priemerom 10 centimetrov. Placky podávame s novými zemiakmi a čerstvou smotanou, alebo uhorkovým šalátom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára