Umyty kel pokrajame na stvrtky a v osolenej vriacej vode uvarime do polomakka. Potom ho scedime a pokrajame na hrubsie rezance. Ryzu udusime, pridame do nej zomlete bravcove maso, rozotrety cesnak a osolime. Do vymasteneho pekaca dame polovicnu davku kelu, posypeme mletym ciernym korenim, pridame ryzu s masom a nakoniec zvysny kel. Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozslahali vajcia a upecieme vo vyhriatej rure.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
nedeľa 26. februára 2017
Zapekaný kel
hlavku kelu, 250 g bravcoveho masa, 100 g ryze, sol, 50 g tuku, 3 struciky cesnaku, mlete cierne korenie, 2 vajcia, 2 dl smotany
Umyty kel pokrajame na stvrtky a v osolenej vriacej vode uvarime do polomakka. Potom ho scedime a pokrajame na hrubsie rezance. Ryzu udusime, pridame do nej zomlete bravcove maso, rozotrety cesnak a osolime. Do vymasteneho pekaca dame polovicnu davku kelu, posypeme mletym ciernym korenim, pridame ryzu s masom a nakoniec zvysny kel. Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozslahali vajcia a upecieme vo vyhriatej rure.
Umyty kel pokrajame na stvrtky a v osolenej vriacej vode uvarime do polomakka. Potom ho scedime a pokrajame na hrubsie rezance. Ryzu udusime, pridame do nej zomlete bravcove maso, rozotrety cesnak a osolime. Do vymasteneho pekaca dame polovicnu davku kelu, posypeme mletym ciernym korenim, pridame ryzu s masom a nakoniec zvysny kel. Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozslahali vajcia a upecieme vo vyhriatej rure.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára