pondelok 27. februára 2017

Zeleninové palacinky

20 g hladkej múky, 4 vajcia, 5 dl mlieka , 1 lyžica oleja, štipka soli, olej na opekanie.
Plnka: 500 g zeleniny (špenát, hrášok, mrkva, kukurica, kel), 100 g masla , 150 g strúhaného tvrdého syra, 100 g kyslej smotany , 3 vajcia uvarené natvrdo, 100 g šunky, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, soľ.
Pripravíme slané palacinky, zeleninu uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme odkvapkať na site. Potom ju pokrájame a dáme podusiť na 2 lyžiciach masla, nakoniec trocha osolíme, okoreníme, posypeme trochou strúhaného muškátového orieška a primiešame polovicu strúhaného syra. Pred podávaním každú palacinku naplníme pripravenou zmesou, skrútime, vložíme do pekáča, kde ich polejeme smotanou, posypeme zvyškom syra a pridáme niekoľko kúskov masla. Zapekáme dozlatista v horúcej rúre.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára