Ocisteny a umyty karfiol uvarime v posolenej vode. Do rozpusteneho masla zamiesame muku, prehrejeme, zalejeme mliekom a varime minutu, kym nevznikne husta kasa, ktoru odstavime. Zamiesame zltok, karfiol rozobraty na ruzicky, petrzlenovu vnat pokrajanu nadrobno, trochu struhaneho muskatoveho orecha a sol a do studenej masy zlahka zamiesame tuhy sneh. Vymastene a krupicou vysypane formicky naplnime masou a do dvoch tretin a vlozime do kastrola s vodou, ktora ma siahat do tretiny formiciek. Prikryjeme a pomaly varime 15 minut.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
pondelok 27. februára 2017
Karfiolový puding
100 g karfiolu, 30 g masla, 30 g hrubej muky, 1 dl mlieka, vajce, muskatovy orech, 20 g masla a 25 g krupice na formicky, petrzlenova vnat ,sol
Ocisteny a umyty karfiol uvarime v posolenej vode. Do rozpusteneho masla zamiesame muku, prehrejeme, zalejeme mliekom a varime minutu, kym nevznikne husta kasa, ktoru odstavime. Zamiesame zltok, karfiol rozobraty na ruzicky, petrzlenovu vnat pokrajanu nadrobno, trochu struhaneho muskatoveho orecha a sol a do studenej masy zlahka zamiesame tuhy sneh. Vymastene a krupicou vysypane formicky naplnime masou a do dvoch tretin a vlozime do kastrola s vodou, ktora ma siahat do tretiny formiciek. Prikryjeme a pomaly varime 15 minut.
Ocisteny a umyty karfiol uvarime v posolenej vode. Do rozpusteneho masla zamiesame muku, prehrejeme, zalejeme mliekom a varime minutu, kym nevznikne husta kasa, ktoru odstavime. Zamiesame zltok, karfiol rozobraty na ruzicky, petrzlenovu vnat pokrajanu nadrobno, trochu struhaneho muskatoveho orecha a sol a do studenej masy zlahka zamiesame tuhy sneh. Vymastene a krupicou vysypane formicky naplnime masou a do dvoch tretin a vlozime do kastrola s vodou, ktora ma siahat do tretiny formiciek. Prikryjeme a pomaly varime 15 minut.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára