1 väčší baklažán, 1 cibuľa, 40 g masla, 6 vajec,100 g postrúhaného ementálskeho syra,1 lyžička posekanej pažítky,1 lyžica hladkej múky na pomúčenie,olej na opekanie baklažánu
Pažítková omáčka :300 g lahôdkovej sladkej smotany, 1 lyžica posekanej pažítky,1 lyžica olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, soľ
Umytý baklažán pokrájame na kolieska hrubé 0,5 cm. Osolíme ich a necháme odstáť asi 10 minút na sitku, aby vytiekla horkastá šťava. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme rozšľahané, osolené vajcia, pažítku a syr. Miešame,kým vznikne praženica. Na každé koliesko položíme trochu praženice a prikryjeme ju druhým kúskom baklažánu. Zľahka poprášime múkou. Rúru predhrejeme na teplotu 190°C. Plech potrieme olejom a poukladáme naň kolieska baklažánu. Nastavíme funkciu Statická a pečieme pri teplote 190°C asi 15 minút bez otáčania do zlatista. Podávame s pažítkovou omáčkou.
Pažítková omáčka: Do lahôdkovej smotany pridáme prelisovaný cesnak, posekanú pažítku, olivový olej a soľ. Všetko premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára