Na másle zpěnit cibulku, přidáme na jemno nakrájené zelí a dusíme do měkka. Když je zelí dostatečně měkké přidáme oloupané (na větší kousky) hrušky. hrušky oloupeme, až když je dáme do zelí, ne dopředu, jinak zčernají. poté dusíme cca 10 min, aby se hrušky zcela nerovařily.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
pondelok 27. februára 2017
Hrušková kapusta
1 kg hlávkového zelí, 50 g másla, 1 cibule, sůl dle chuti, 2 polévkové lžíce medu, 1 celá skořice, cukr dle chuti, vinný ocet dle chuti, trochu bílého vína, 3 hrušky
Na másle zpěnit cibulku, přidáme na jemno nakrájené zelí a dusíme do měkka. Když je zelí dostatečně měkké přidáme oloupané (na větší kousky) hrušky. hrušky oloupeme, až když je dáme do zelí, ne dopředu, jinak zčernají. poté dusíme cca 10 min, aby se hrušky zcela nerovařily.
Na másle zpěnit cibulku, přidáme na jemno nakrájené zelí a dusíme do měkka. Když je zelí dostatečně měkké přidáme oloupané (na větší kousky) hrušky. hrušky oloupeme, až když je dáme do zelí, ne dopředu, jinak zčernají. poté dusíme cca 10 min, aby se hrušky zcela nerovařily.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára