Nadrobno pokrájanú cibuľu krátko osmažíme na masti. Pridáme prebratú a umytú ryžu, soľ, zalejeme vriacou vodou a prikrytú udusíme. Do vymastenej misy dáme vrstvu ryže, vrstvu očistenej, pokrájanej papriky a rajčiakov. Vrstvy striedame tak, aby navrchu bola ryža. V smotane rozmiešame vajcia a soľ, zalejeme ňou ryžu a zapečieme. Podávame s kompótom.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
pondelok 27. februára 2017
Zelenina zapekaná s ryžou a paprikou
300 g ryže, 80 g masti, 1 cibuľu, 400 g zeleninovej papriky, 100 g rajčiakov, 2,5 dl kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie.
Nadrobno pokrájanú cibuľu krátko osmažíme na masti. Pridáme prebratú a umytú ryžu, soľ, zalejeme vriacou vodou a prikrytú udusíme. Do vymastenej misy dáme vrstvu ryže, vrstvu očistenej, pokrájanej papriky a rajčiakov. Vrstvy striedame tak, aby navrchu bola ryža. V smotane rozmiešame vajcia a soľ, zalejeme ňou ryžu a zapečieme. Podávame s kompótom.
Nadrobno pokrájanú cibuľu krátko osmažíme na masti. Pridáme prebratú a umytú ryžu, soľ, zalejeme vriacou vodou a prikrytú udusíme. Do vymastenej misy dáme vrstvu ryže, vrstvu očistenej, pokrájanej papriky a rajčiakov. Vrstvy striedame tak, aby navrchu bola ryža. V smotane rozmiešame vajcia a soľ, zalejeme ňou ryžu a zapečieme. Podávame s kompótom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára