Zemiaky uvaríme v šupke a vychladnuté nakrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu alebo pekáč vymastíme, vyložíme zemiakmi, na ne rozprestrieme kapustu, kolieska nakrájanej údenej klobásy, vrstvu posypeme strúhaným syrom a zalejeme časťou zálievky. Potom naplnenú misu zalejeme ostatnou zálievkou, posypeme zvyškom syra a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Pred podávaním každú porciu posypeme kockami opraženej údenej slaniny. Zálievka: Dobre zmiešame jogurt, acidofilné a obyčajné mlieko a pridáme mletú papriku a soľ.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
pondelok 27. februára 2017
Sedmohradská kapusta
1,5 kg kyslej kapusty, 1 kg údenej klobásy, 1 téglik bieleho jogurtu , 1 téglik acidofilného mlieka , 2 dl mlieka , mletá paprika, tvrdý údený syr, údená slanina, soľ.
Zemiaky uvaríme v šupke a vychladnuté nakrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu alebo pekáč vymastíme, vyložíme zemiakmi, na ne rozprestrieme kapustu, kolieska nakrájanej údenej klobásy, vrstvu posypeme strúhaným syrom a zalejeme časťou zálievky. Potom naplnenú misu zalejeme ostatnou zálievkou, posypeme zvyškom syra a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Pred podávaním každú porciu posypeme kockami opraženej údenej slaniny. Zálievka: Dobre zmiešame jogurt, acidofilné a obyčajné mlieko a pridáme mletú papriku a soľ.
Zemiaky uvaríme v šupke a vychladnuté nakrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu alebo pekáč vymastíme, vyložíme zemiakmi, na ne rozprestrieme kapustu, kolieska nakrájanej údenej klobásy, vrstvu posypeme strúhaným syrom a zalejeme časťou zálievky. Potom naplnenú misu zalejeme ostatnou zálievkou, posypeme zvyškom syra a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Pred podávaním každú porciu posypeme kockami opraženej údenej slaniny. Zálievka: Dobre zmiešame jogurt, acidofilné a obyčajné mlieko a pridáme mletú papriku a soľ.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára