pondelok 27. februára 2017

Sedmohradská kapusta

1,5 kg kyslej kapusty, 1 kg údenej klobásy, 1 téglik bieleho jogurtu , 1 téglik acidofilného mlieka , 2 dl mlieka , mletá paprika, tvrdý údený syr, údená slanina, soľ.
Zemiaky uvaríme v šupke a vychladnuté nakrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu alebo pekáč vymastíme, vyložíme zemiakmi, na ne rozprestrieme kapustu, kolieska nakrájanej údenej klobásy, vrstvu posypeme strúhaným syrom a zalejeme časťou zálievky. Potom naplnenú misu zalejeme ostatnou zálievkou, posypeme zvyškom syra a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Pred podávaním každú porciu posypeme kockami opraženej údenej slaniny. Zálievka: Dobre zmiešame jogurt, acidofilné a obyčajné mlieko a pridáme mletú papriku a soľ.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára