Ryby zbavené vnútorností a kostí (600 g) nakrájať na kocky, zemiaky (300 g) na kocky, cibuľu (1 väčšiu) nadrobno, slaninu (70 g) na malé kocky. Pri úprave z filé roztrieť cesnak (3 strúčiky) a zvlášť uvariť zemiaky ako prílohu.
Ryby osoliť a dať do chladu (do chladničky). Slaninu rozpiecť, speniť na nej cibuľu, pridať lyžičku papriky, zamiešať, prisypať zemiaky, osoliť, posypať mletou rascou (opatrne podlievať). Keď sú zemiaky napoly mäkké, priliať horúcu vodu a pridať ryby. Dusiť zakryté.
Pri úprave guláša z filé radšej vynechať rascu a zemiaky, ku dvom cibuľkám speneným na tuku pridať papriku, čierne korenie, soľ a hneď filé, trochu podliať, nechať vydusiť, posypať múkou, miešať, nechať opražiť. Podliať horúcou vodou, pridať rozotrený cesnak, trochu majoránu a dusiť domäkka. Ak je omáčka priveľmi ostrá, dá sa zjemniť kúskom masla.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára