Sparglu ocistime, a v mierne osolenej vode ju uvarime do polomakka. Scedime ju, vyvar nalejeme do bledej zaprasky, pripravenej z tuku a muky. Hustu omacku osolime, okorenime muskatovym orieskom a dobre povarime. Do vymastenej ohnovzdornej misky dame sparglu, posypeme syrom a zalejeme omackou. Povrch posypeme syrom, oblozime kuskami tuku a zapekame 1/2 hodiny vo vyhriatej rure. Namiesto muskatu mozeme okorenit posekanym koprom.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
nedeľa 26. februára 2017
Zapekaná špargľa
50 dkg spargle, 5 dkg masla, 3 dkg muky, 5 dkg struhaneho syra, 1/4 l vyvaru z varenia spargle, muskatovy oriesok
Sparglu ocistime, a v mierne osolenej vode ju uvarime do polomakka. Scedime ju, vyvar nalejeme do bledej zaprasky, pripravenej z tuku a muky. Hustu omacku osolime, okorenime muskatovym orieskom a dobre povarime. Do vymastenej ohnovzdornej misky dame sparglu, posypeme syrom a zalejeme omackou. Povrch posypeme syrom, oblozime kuskami tuku a zapekame 1/2 hodiny vo vyhriatej rure. Namiesto muskatu mozeme okorenit posekanym koprom.
Sparglu ocistime, a v mierne osolenej vode ju uvarime do polomakka. Scedime ju, vyvar nalejeme do bledej zaprasky, pripravenej z tuku a muky. Hustu omacku osolime, okorenime muskatovym orieskom a dobre povarime. Do vymastenej ohnovzdornej misky dame sparglu, posypeme syrom a zalejeme omackou. Povrch posypeme syrom, oblozime kuskami tuku a zapekame 1/2 hodiny vo vyhriatej rure. Namiesto muskatu mozeme okorenit posekanym koprom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára