Telaciu hrud vykostime, zlahka umyjeme a v slabo osolenej vode povarime. Potom maso utrieme utierkou, trochu osolime, obalime mukou, namocime do vymiesanych vajec a obalime v struhanke, ktoru dobre pritlacime na maso. V pekaci rozpalime mast, vlozime do nej maso a z oboch stran prudsie prazime docervena, potom dame pekac na miernejsi ohen a maso pomaly doprazime. Vyprazenu hrud nakrajame ostrym nozom na porcie.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
sobota 25. februára 2017
Vyprážaná teľacia hruď
450 g telacej hrude, sol, 3 vajcia, 100 g muky, 200 g struhanky, 250 g masti
Telaciu hrud vykostime, zlahka umyjeme a v slabo osolenej vode povarime. Potom maso utrieme utierkou, trochu osolime, obalime mukou, namocime do vymiesanych vajec a obalime v struhanke, ktoru dobre pritlacime na maso. V pekaci rozpalime mast, vlozime do nej maso a z oboch stran prudsie prazime docervena, potom dame pekac na miernejsi ohen a maso pomaly doprazime. Vyprazenu hrud nakrajame ostrym nozom na porcie.
Telaciu hrud vykostime, zlahka umyjeme a v slabo osolenej vode povarime. Potom maso utrieme utierkou, trochu osolime, obalime mukou, namocime do vymiesanych vajec a obalime v struhanke, ktoru dobre pritlacime na maso. V pekaci rozpalime mast, vlozime do nej maso a z oboch stran prudsie prazime docervena, potom dame pekac na miernejsi ohen a maso pomaly doprazime. Vyprazenu hrud nakrajame ostrym nozom na porcie.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára