V mlieku rozhabarkujeme cele vajcia, pridame sol, mlete nove a cierne korenie. Uvedieme do varu a stale miesame. Ked sa vajcia v mlieku vyzrazaju, odstavime a precedime cez gazu, ktoru potom zaviazeme a nechame odkvapkat. Hotovu, vychladnutu hrudku pokrajame, ozdobime slahackou, do ktorej vmiesame postruhany chren. Podavame s pecivom.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
štvrtok 2. februára 2017
Veľkonočná hrudka
1 liter mlieka, 10 vajec, sol, mlete nove a cierne korenie, 70 g chrenu, 250 g slahacky
V mlieku rozhabarkujeme cele vajcia, pridame sol, mlete nove a cierne korenie. Uvedieme do varu a stale miesame. Ked sa vajcia v mlieku vyzrazaju, odstavime a precedime cez gazu, ktoru potom zaviazeme a nechame odkvapkat. Hotovu, vychladnutu hrudku pokrajame, ozdobime slahackou, do ktorej vmiesame postruhany chren. Podavame s pecivom.
V mlieku rozhabarkujeme cele vajcia, pridame sol, mlete nove a cierne korenie. Uvedieme do varu a stale miesame. Ked sa vajcia v mlieku vyzrazaju, odstavime a precedime cez gazu, ktoru potom zaviazeme a nechame odkvapkat. Hotovu, vychladnutu hrudku pokrajame, ozdobime slahackou, do ktorej vmiesame postruhany chren. Podavame s pecivom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára