štvrtok 2. februára 2017

Údené mäso v lístkovom ceste

1 viazanicku zeleniny do polievky, 1 viazanicku petrzlenovej vnate, 1 cibulu, 2 bobkove listy, zopar zrniek cierneho korenia, 1 kg udeneho masa, sol, 500 g mrazeneho listkoveho cesta, 1 vajce na potretie
Zeleninu do polievky ocistime, cibulu osupeme. Do velkeho hrnca vlozime ocistene udene maso, vlejeme studenu vodu, pridame zeleninu, petrzlenovu vnat vcelku, cibulu, bobkovy list, cele cierne korenie, trochu osolime a uvarime domekka. Maso nechame cez noc vychladnut v polievke, rano ho vyberieme a osusime. Listkove cesto nechame rozmrazit, rozvalkame, zabalime don maso, popichame vidlickou, potrieme rozslahanym vajickom a upecieme v predhriatej rure pri teplote 180 stupnov. Ak je povrch cesta prihnedy, prikryjeme ho alobalom a dopecieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára