štvrtok 2. februára 2017

Tvarohové rožky

Na cesto: 250 g hladkej muky, 50 g Gustinu, 1 kypriaci prasok do peciva, 1 vanilinovy cukor, 75 g praskoveho cukru, 150 g tvarohu na pecenie, 100 ml mlieka, 100 ml oleja
Na napln: 200 g slivkoveho lekvaru
Na ozdobenie: poleva v prasku s puncovou prichutou, 3 Pl mlieka, praskovy cukor
1. Na kuchynsku pracovnu plochu si pripravime vsetky sypke suroviny a nozom premiesame. Pridame tvaroh a pomaly prilievame mlieko a olej. Najskor zapracujeme nozom a potom rucne vypracujeme cesto, z ktoreho na pomucenej ploche vytvarujeme tehlu.
2. Tehlu rozdelime na polovice. Kazdu polovicu vyvalame do tvaru stvorca s hrubkou asi 2 mm s radielkom rozkrajame na 9 stvorcov.
3. do stredu kazdeho stvorca dame asi 1/2 Pl slivkoveho lekvaru a protilahle rohy k sebe dokladne pritlacime. Ukladame na plech vylozeny papierom na pecenie a pecieme v predhriatej rure do ruzova.
4. Po vychladnuti rozky ozdobime polevou, ktoru pripravime podla navodu na obale. Po ozdobeni podla chuti pocukrujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára