štvrtok 23. februára 2017

Treska na neapolský spôsob

1 kg mrazenej tresky, 1 lyzicku soli, 1 vacsiu cibulu, 2 lyzice hladkej muky, 2,5 dl cerveneho vina, mlete cierne korenie, 2 struciky cesnaku, 60 g mandli, citron
Z rozmrazenej, ocistenej, umytej, osusenej tresky sa nakrajaju kusky 200 g na porciu. Jednotlive kusky sa osolia a nechaju odlezat. Na oleji sa speni nadrobno nakrajana cibula, prida sa v muke obalena ryba, z obidvoch stran sa mierne opecie a zaleje vinom. Prida sa mlete cierne korenie, prelisovany cesnak a pod pokryvkou sa dusi domakka. Udusena ryba sa vyberie, stava sa precedi, podla potreby doleje rybim vyvarom, pridaju sa nakrajane, olupane mandle, kratko povarime.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára