Z rozmrazenej, ocistenej, umytej, osusenej tresky sa nakrajaju kusky 200 g na porciu. Jednotlive kusky sa osolia a nechaju odlezat. Na oleji sa speni nadrobno nakrajana cibula, prida sa v muke obalena ryba, z obidvoch stran sa mierne opecie a zaleje vinom. Prida sa mlete cierne korenie, prelisovany cesnak a pod pokryvkou sa dusi domakka. Udusena ryba sa vyberie, stava sa precedi, podla potreby doleje rybim vyvarom, pridaju sa nakrajane, olupane mandle, kratko povarime.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
štvrtok 23. februára 2017
Treska na neapolský spôsob
1 kg mrazenej tresky, 1 lyzicku soli, 1 vacsiu cibulu, 2 lyzice hladkej muky, 2,5 dl cerveneho vina, mlete cierne korenie, 2 struciky cesnaku, 60 g mandli, citron
Z rozmrazenej, ocistenej, umytej, osusenej tresky sa nakrajaju kusky 200 g na porciu. Jednotlive kusky sa osolia a nechaju odlezat. Na oleji sa speni nadrobno nakrajana cibula, prida sa v muke obalena ryba, z obidvoch stran sa mierne opecie a zaleje vinom. Prida sa mlete cierne korenie, prelisovany cesnak a pod pokryvkou sa dusi domakka. Udusena ryba sa vyberie, stava sa precedi, podla potreby doleje rybim vyvarom, pridaju sa nakrajane, olupane mandle, kratko povarime.
Z rozmrazenej, ocistenej, umytej, osusenej tresky sa nakrajaju kusky 200 g na porciu. Jednotlive kusky sa osolia a nechaju odlezat. Na oleji sa speni nadrobno nakrajana cibula, prida sa v muke obalena ryba, z obidvoch stran sa mierne opecie a zaleje vinom. Prida sa mlete cierne korenie, prelisovany cesnak a pod pokryvkou sa dusi domakka. Udusena ryba sa vyberie, stava sa precedi, podla potreby doleje rybim vyvarom, pridaju sa nakrajane, olupane mandle, kratko povarime.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára