Na pecenie kupime maso zo stehna, z chrbta alebo pliecka. Maso prespikujeme slaninou, pokrajanou na uzke pasiky. Cast slaniny pokrajame, preskvarime, pridame mast a posolene maso. Opecieme ho z kazdej strany, trochu podlejeme a pecieme domakka, pricom ho casto podlievame vlastnou stavou. Maso vyberieme a pokrajame. Stavu zalejeme smotanou, do ktorej sme rozhabarkovali muku, a kratko povarime. Potom ju precedime, pridame podla chuti citronovu stavu.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
nedeľa 26. februára 2017
Teľacie mäso pečené na slanine so smotanou
600 g telacieho masa, 60 g udenej slaniny, 40 g masti, 5 dl kyslej smotany, lyzica hladkej muky, citronova stava, sol
Na pecenie kupime maso zo stehna, z chrbta alebo pliecka. Maso prespikujeme slaninou, pokrajanou na uzke pasiky. Cast slaniny pokrajame, preskvarime, pridame mast a posolene maso. Opecieme ho z kazdej strany, trochu podlejeme a pecieme domakka, pricom ho casto podlievame vlastnou stavou. Maso vyberieme a pokrajame. Stavu zalejeme smotanou, do ktorej sme rozhabarkovali muku, a kratko povarime. Potom ju precedime, pridame podla chuti citronovu stavu.
Na pecenie kupime maso zo stehna, z chrbta alebo pliecka. Maso prespikujeme slaninou, pokrajanou na uzke pasiky. Cast slaniny pokrajame, preskvarime, pridame mast a posolene maso. Opecieme ho z kazdej strany, trochu podlejeme a pecieme domakka, pricom ho casto podlievame vlastnou stavou. Maso vyberieme a pokrajame. Stavu zalejeme smotanou, do ktorej sme rozhabarkovali muku, a kratko povarime. Potom ju precedime, pridame podla chuti citronovu stavu.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára