Telacie rezne naklepeme, osolime, obalime v muke a na oleji prudko opecieme. Potom ich okorenime, podlejeme vyvarom, zakryjeme pokrievkou a dusime domakka. Ked sa stava vyvari, vyberieme maso na rozohriaty tanier, pridame citronovu stavu, v ktorej rozmiesame zltky a nadrobno posekanu petrzlenovu vnat. Nechame prehriat a ak treba, este trocha podlejeme vyvarom. Omacka zhustne, ale nesmie sa varit, aby sa zltok nezrazil. Polejeme nou maso.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
sobota 25. februára 2017
Teľací rezeň so žĺtkovou omáčkou
4 telacie rezne, olej, 20 g muky, sol, korenie, petrzlenova vnat, 1/2 citrona, 3 lyzice vyvaru, 2 zltky
Telacie rezne naklepeme, osolime, obalime v muke a na oleji prudko opecieme. Potom ich okorenime, podlejeme vyvarom, zakryjeme pokrievkou a dusime domakka. Ked sa stava vyvari, vyberieme maso na rozohriaty tanier, pridame citronovu stavu, v ktorej rozmiesame zltky a nadrobno posekanu petrzlenovu vnat. Nechame prehriat a ak treba, este trocha podlejeme vyvarom. Omacka zhustne, ale nesmie sa varit, aby sa zltok nezrazil. Polejeme nou maso.
Telacie rezne naklepeme, osolime, obalime v muke a na oleji prudko opecieme. Potom ich okorenime, podlejeme vyvarom, zakryjeme pokrievkou a dusime domakka. Ked sa stava vyvari, vyberieme maso na rozohriaty tanier, pridame citronovu stavu, v ktorej rozmiesame zltky a nadrobno posekanu petrzlenovu vnat. Nechame prehriat a ak treba, este trocha podlejeme vyvarom. Omacka zhustne, ale nesmie sa varit, aby sa zltok nezrazil. Polejeme nou maso.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára