štvrtok 23. februára 2017

Taštičky z pareného cesta

Cesto: 550 g hladkej muky, 1/4 l vriacej vody, 150 g hladkej muky na dosku
Plnka: 400 g mleteho bravcoveho masa, 2 pory, 4 lyzice sojovej omacky, lyzicka zazvoru, podla chuti sol, 8 lyzic oleja, 1/8 l vody
Omacka: diel sojovej omacky, diel vody, 1/2 dielu octu, podla chuti mozeme pridat prelisovany cesnak
Plnka: Do mleteho masa pridame korenie a postupne vmiesame studenu vodu. Za staleho miesania dusime, pokym kasa nezbelie. Potom pridame nadrobno pokrajany por, olej a kratko nechame prevriet. Kasu nechame vychladnut.
Cesto: Do muky vlejeme vriacu vodu, cesto zamiesame vareskou. Ked trochu vychladne, vypracujeme ho rukou na doske - kym nie je hladke, miesime ho 10 minut. Hned ho rozvalkame na tenucky plat a vykrajujeme pomocou malej otvaracej plastovej formicky, ktorou tasticky aj spajame. Cesto pri praci neprikryvame aby nezredlo. Do stredu kolieska dame trochu plnky, pricom dame pozor, aby napln nezamastila okraje, lebo tasticky by sa pri vareni rozlepili. Tasticky vlozime do hrnca s vriacou vodou a varime, kym nevyplavaju hore. Hned ich vyberieme, pokladieme na tanier.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára