štvrtok 23. februára 2017

Mäsová plnka

75 g prerastenej slaniny, cibuľa, 380 g miešaného mletého mäsa, rozmarín, soľ, korenie, 1/8 l bieleho vína, 2 plátky toustového chleba, trochu mlieka, 50 g strúhaného parmezánu, zväzok bazalky, vajce, muškátový oriešok
Slaninku nakrájame nadrobno a orestujeme na panvici. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a mleté mäso. Restujeme 5minút. Ochutíme rozmarínom, soľou a korenim. Na záver pridáme víno, premiešame, odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Plátky chleby nakrájame na kocky, zalejeme mliekom. Spolu so syrom, s nakrájanou bazalkou a vajíčkom pridáme do mäsovej zmesi. Dochutíme korením, soľou a nastrúhaným muškátovým orieškom. Premiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára