štvrtok 23. februára 2017

Plnené kelové batôžky

kel, 400 g pomleteho bravcoveho masa, vajce, 280 g kukurice, viazanicka petrzlenovej vnate, 2 lyzice zemlovej struhanky, 2 paradajky, 2,5 dl masoveho bujonu, sol, cierne korenie
Kel ocistime, vonkajsie listy odstranime. Vlozime do osolenej vriaceh vody a prikryty varime 5 minut. Potom kel rozoberieme a listy si pripravime na plnenie. Maso osolime, okorenime a zmiesame s vajickom, odkvapkanou kukuricou, nasekanou vnatou a struhankou. Masu rozdelime na kelove listy a pevnou nitou ich zviazeme. Batozky poukladame do zapekacej misy a zalejeme bujonom zmiesanym s drenou z osupanych paradajok. Prikryte vlozime do rury a pri teplote 200 stupnov pecieme 45 minut.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára