Muku preosejeme do misy, pridame cukor, vanilinovy cukor, kyslu smotanu, maslo a slahacom spracujeme pri nizsej, potom pri vyssej rychlosti. Na doske masu vymiesime na hladke cesto- ak sa lepi, odlozime ho na chladne miesto. Cesto potom vyvalkame na hrubku 0,5 cm, nakrajame na pasiky 1,5 x 22 cm a sformujeme pracliky. Kondezovane mlieko, cukor a mandle vymiesame a do vzniknutej zmesi namacame pracliky hornou stranou a spodnou ich ukladame na plech. Pecieme v predhriatej rure asi 10 minut.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
štvrtok 2. februára 2017
Smotanové praclíky
375 g polohrubej muky, 1 mierne navrsena CL cukru, 2 balicky vanilinoveho cukru, 125 g kyslej smotany, 250 g makkeho masla, Na potretie: 1 kondezovane mlieko, 100 g krystaloveho cukru, 50 g lupanych posekanych mandli
Muku preosejeme do misy, pridame cukor, vanilinovy cukor, kyslu smotanu, maslo a slahacom spracujeme pri nizsej, potom pri vyssej rychlosti. Na doske masu vymiesime na hladke cesto- ak sa lepi, odlozime ho na chladne miesto. Cesto potom vyvalkame na hrubku 0,5 cm, nakrajame na pasiky 1,5 x 22 cm a sformujeme pracliky. Kondezovane mlieko, cukor a mandle vymiesame a do vzniknutej zmesi namacame pracliky hornou stranou a spodnou ich ukladame na plech. Pecieme v predhriatej rure asi 10 minut.
Muku preosejeme do misy, pridame cukor, vanilinovy cukor, kyslu smotanu, maslo a slahacom spracujeme pri nizsej, potom pri vyssej rychlosti. Na doske masu vymiesime na hladke cesto- ak sa lepi, odlozime ho na chladne miesto. Cesto potom vyvalkame na hrubku 0,5 cm, nakrajame na pasiky 1,5 x 22 cm a sformujeme pracliky. Kondezovane mlieko, cukor a mandle vymiesame a do vzniknutej zmesi namacame pracliky hornou stranou a spodnou ich ukladame na plech. Pecieme v predhriatej rure asi 10 minut.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára