1 kurca, 2 cibule, 1 mrkva, 1 stopka poru, 1 citron, 1 vetvicka zelerovej vnate, 2 vetvicky
petrzlenovej vnate, 2 klinceky, 1/4 CL suseneho tymianu, 1/4 l sucheho bieleho vina, 1/8 l vineho octu, 1 Cl soli, 1/2 salky olivoveho oleja
Kurca umyjeme, rozdelime na 8 casti a osusime. Cibulu pokrajame na prstence. Mrkvu ostruhame, por umyjeme a oboje pokrajame na tenke platky. Citron umyjeme, osusime, pozdlzne prepolime a pokrajame na platky. Zelerovu vnat, petrzlen a koreniny zviazeme do vrecuska z gazy. Vino zmiesame s octom, solou a 1/4 l horucej vody. v kastrole zohrejeme olej. Postupne v nom dokladne opecieme casti kurcata, navrstvime ich do kastrola, zalejeme rozmiesanym vinom, pridame cibulu, mrkvu, por a vrecusko s koreninami. Prikryte dusime 30 minut. Kurca vlozime do misy a zalejeme vydusenou tekutinou. Navrch dame platky citrona. Kurca nechame vychladnut a prikryte marinujeme v chladnicke 6 hodin.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára