streda 1. februára 2017

Cestovinový nákyp

250 g cestovín (vhodné sú makaróny) , 2 lyžice oleja,  6 vajíčok, 500 ml mlieka, soľ, mleté čierne korenie, 250 g šunky,  malá konzerva hrášku ,100 g strúhaného syra, 2 lyžice strúhanky ,30 g masla, 2 cibule ,400 g paradajkového pretlaku alebo hustej paradajkovej šťavy
Cestoviny uvaríme podľa návodu v slanej vode. Zlejeme a premiešame s olejom.Vajíčka rozmiešame v mlieku, osolíme, okoreníme. Šunku nakrájame na rezance. Cestoviny, šunku a hrášok premiešame a dáme do maslom vymazanej zapekacej misy. Zalejeme vajíčkovou omáčkou, posypeme syrom, strúhankou, obložíme plátkami masla a zapekáme asi 40 minút. Cibuľku opražíme na oleji, vlejeme pretlak alebo šťavu, osolíme, okoreníme, necháme prevrieť a pár minút povaríme. Nákyp podávame s paradajkovou omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára