Do preosiatej muky v miske urobime jamku a z trochy vlazneho mlieka, cukru, stipky soli a drozdia si pripravime kvasok. Vo zvysku mlieka rozpustime maslo a tuk, pridame k muke s kvaskom a rucnym robotom vypracujeme cesto. Zakryte utierkou nechame ksynut na teplom mieste, az svoj objem zdvojnasobi. Cokoladu nakrajame na male kusky a spolu s mandlami a kandizovanym ovocim vmiesame do cesta, ktore na doske vyvalkame do obdlznika. Tretinu prelozime po dlzke a o nieco vacsiu tretinu z druhej strany prelozime tak, aby siahala do polovice uz prelozenej tretiny. Tak vytvorime tvar klasickeho sviatocneho kysnuteho kolaca. Pecieme v rure vyhriatej na 200 stupnov 50-60 minut. Upeceny kolac posypeme praskovym cukrom a kakaom.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
štvrtok 2. februára 2017
Čokoládový veľkonočný koláč
500 g polohrubej muky, 40 g drozdia, 100 g cukru, stipka soli, 250 ml mlieka, 250 g masla, 50 g tuku, 100 g cokolady, 100 g mandli, 100 g kandizovanej pomarancovej kory, 2 lyzice praskoveho cukru, 1 lyzica kakaa
Do preosiatej muky v miske urobime jamku a z trochy vlazneho mlieka, cukru, stipky soli a drozdia si pripravime kvasok. Vo zvysku mlieka rozpustime maslo a tuk, pridame k muke s kvaskom a rucnym robotom vypracujeme cesto. Zakryte utierkou nechame ksynut na teplom mieste, az svoj objem zdvojnasobi. Cokoladu nakrajame na male kusky a spolu s mandlami a kandizovanym ovocim vmiesame do cesta, ktore na doske vyvalkame do obdlznika. Tretinu prelozime po dlzke a o nieco vacsiu tretinu z druhej strany prelozime tak, aby siahala do polovice uz prelozenej tretiny. Tak vytvorime tvar klasickeho sviatocneho kysnuteho kolaca. Pecieme v rure vyhriatej na 200 stupnov 50-60 minut. Upeceny kolac posypeme praskovym cukrom a kakaom.
Do preosiatej muky v miske urobime jamku a z trochy vlazneho mlieka, cukru, stipky soli a drozdia si pripravime kvasok. Vo zvysku mlieka rozpustime maslo a tuk, pridame k muke s kvaskom a rucnym robotom vypracujeme cesto. Zakryte utierkou nechame ksynut na teplom mieste, az svoj objem zdvojnasobi. Cokoladu nakrajame na male kusky a spolu s mandlami a kandizovanym ovocim vmiesame do cesta, ktore na doske vyvalkame do obdlznika. Tretinu prelozime po dlzke a o nieco vacsiu tretinu z druhej strany prelozime tak, aby siahala do polovice uz prelozenej tretiny. Tak vytvorime tvar klasickeho sviatocneho kysnuteho kolaca. Pecieme v rure vyhriatej na 200 stupnov 50-60 minut. Upeceny kolac posypeme praskovym cukrom a kakaom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára