80 g masla, 80 g cukru, 25 g vanilinoveho cukru, 2 vajicka, 1 velka lyzica rumu, 80 g polohrubej muky, stipka soli, 1 velka lyzica kypriaceho prasku, 80 g skrobovej mucky, 80 g pomletych orechov, 2 cokolady na varenie
1. Ruru vyhrejeme na 160 stupnov. Formu baranceka vymastime tukom.
2. Vo vacsej nadobe zlahka rozmiesame maslo, cukor, vanilinovy cukor, vajicka a rum.
3. Pridame muku s kypriacim praskom a pomlete orechy.
4. Takto pripravenu zmes rovnomerne vylejeme do vymastenej formy.
5. Pecieme asi 45 minut. Formu vyberieme z rury a nechame vychladnut.
6. Po vychladnuti opatrne vyberieme upeceneho baranceka z formy.
7. Na tortovy podnos alebo tanier polozime pergamenovy papier. Vychladnuteho baranceka prelozime na podnos a natrieme teplou polevou. Napokon pergamenovy papier spod neho vytiahneme.
8. Hotoveho baranceka mozeme zdobit slahackou, kremom, cokoladovymi zvitkami alebo postruhanou cokoladou. Oci baranceka vytvorime prazenymi mandlami, ozdobime krk maslou a do ust vlozime vetvicku.
Cokoladova poleva: V tazkej kovovej panvici roztopime 175 g cokolady na varenie a 30 g masla, obcas premiesame, az kym sa cokolada nerozpusti a nie je hladka. Nadobu odstavime a do polevy zamiesame 2 lyzice oleja, aby sa nam pekne leskla.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára