štvrtok 23. februára 2017

Šalát z kyslých rýb

250 g kyslych ryb, 4 zemiaky, cibula, 2 sladkokysle uhorky, 2 jablka, 2 rajciaky, lyzica octu, lyzicka horcice, mlete cierne korenie, lyzica salaotveho oleja, citronova stava, sol, 3 lyzice vody, vajce uvarene na tvrdo
Kysle ryby vykostime a pokrajame na mensie kusky. Zemiaky uvarime v supke, ocistime, nechame vychladnut a pokrajame na kocky. Ocistenu cibulu pokrajame na kolieska, sladkokysle uhorky a ocistene jablka na male kocky a rajciaky na osminky. Vsetko spolu premiesame a zalejeme nalevom, ktory si pripravime z octu, horcie, mleteho cierneho korenia, oleja, citronovej stavy, zo soli a z vody. Salat nechame postat na chladnom mieste 1 az 2 hodiny. Podavame ozdobenny vajcom uvarenym natvrdo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára