Rybie maso vlozime do studenej vody, uvedieme do varu a pozbierame penu. Potom pridame ocistenu karotku, petrzlen, zeler, bobkovy list a cele cierne a nove korenie, osolime a pomaly uvarime do makka. Vyvar precedime a maso vykostime. K vykostenemu masu pridame zemlu namocenu v mlieku, uvareny zltok a vsetko spolu zomelieme. Muku oprazime na oleji, zalejeme trochou vyvaru, rozvarime a pridame do polievky spolu s ochutenym zomletym masom. Uvarenu polievku pretrieme cez sito, zjemnime smotanou a ochutime mletym muskatovym kvetom a petrzlenovou vnatou posekanou nadrobno.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
štvrtok 23. februára 2017
Krémová rybia polievka
600 g rybieho masa, karotka, petrzlen, stvrt zeleru, bobkovy list, cierne a nove korenie, sol, zemla, trocha mlieka, zltok uvareny natvrdo, 30 g hladkej muky, lyzica oleja, 2,5 dl smotany, mlety muskatovy kvet, petrzlenova vnat
Rybie maso vlozime do studenej vody, uvedieme do varu a pozbierame penu. Potom pridame ocistenu karotku, petrzlen, zeler, bobkovy list a cele cierne a nove korenie, osolime a pomaly uvarime do makka. Vyvar precedime a maso vykostime. K vykostenemu masu pridame zemlu namocenu v mlieku, uvareny zltok a vsetko spolu zomelieme. Muku oprazime na oleji, zalejeme trochou vyvaru, rozvarime a pridame do polievky spolu s ochutenym zomletym masom. Uvarenu polievku pretrieme cez sito, zjemnime smotanou a ochutime mletym muskatovym kvetom a petrzlenovou vnatou posekanou nadrobno.
Rybie maso vlozime do studenej vody, uvedieme do varu a pozbierame penu. Potom pridame ocistenu karotku, petrzlen, zeler, bobkovy list a cele cierne a nove korenie, osolime a pomaly uvarime do makka. Vyvar precedime a maso vykostime. K vykostenemu masu pridame zemlu namocenu v mlieku, uvareny zltok a vsetko spolu zomelieme. Muku oprazime na oleji, zalejeme trochou vyvaru, rozvarime a pridame do polievky spolu s ochutenym zomletym masom. Uvarenu polievku pretrieme cez sito, zjemnime smotanou a ochutime mletym muskatovym kvetom a petrzlenovou vnatou posekanou nadrobno.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára