piatok 24. februára 2017

Rybí guláš so zeleninou

kapor (alebo iná ryba), slanina, cibuľa, paprikové struky, rajčia­ky, sladká smotana, maslo, slad­ká paprika, hladká múka, mleté čierne korenie, soľ
Rybie mäso (700 g) nakrájať na kúsky, slaninu (50 g) na malé koc­ky, paprikové struky (2) na prúžky, rajčiaky (4) na plátky, cibuľu (1) nadrobno.
Rozškvariť slaninu, mäso osoliť a obaliť v múke, nechať na slanine opiecť, vybrať. Na zvyšku šťavy speniť cibuľu, posypať dvoma ly­žičkami papriky, zamiešať, opražiť a pridať paprikové struky a rajčia­ky. Vrátiť mäso a dusiť všetko na malom ohni domäkka. Na záver zaliať smotanou (štvrť litra), pridať lyžičku masla, dosoliť a dokoreniť čiernym korením, nechať iba prejsť varom. Príloha: opekané zemiaky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára