piatok 24. februára 2017

Jambalaya

kuracie mäso, krevety, olej, ry­ža, cibuľa, rajčiaky, paprikové struky, šunka, soľ, šafrán, čierne korenie, vývar (voda), chilli, pe­tržlen
Kuracie mäso (200 g) nakrájať na kocky, šunku (200 g) na prúžky, krevety (80 g) na menšie kúsky, rajčiaky (4) na plátky, paprikové struky (2) na kocky, cibuľu (1) nadrobno.
Na necelých dvoch lyžiciach ole­ja speniť cibuľu, pridať kurča, šun­ku a krevety, po minúte aj rajčia­ky a paprikové struky a dusiť za­kryté na miernom ohni pol hodi­ny, potom podliať vývarom ale­bo vodou (4 dl), pridať ryžu (200 g), osoliť, okoreniť, vhodiť štipku šafránu, priostriť chilli, zakryté dusiť domäkka. Zdobiť petržlenom. Je možné nahradiť aj bravčo­vým, párkami, krabím mäsom, ry­bím mäsom, fazuľami

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára