nedeľa 26. februára 2017

Rizoto z teľacieho mäsa

400 g telacieho masa z pliecka, 60 g masla, sol, mlete cierne korenie, 100 g zeleru, 30 g masla na formu
Ryža: 40 g bravcovej masti, 30 g cibule, 80 g sampinonov, 1/4 kg ryze, sol, 80 g tvrdeho syra
Maso pokrajame na kocky. Na masle udusime do ruzova zeler pokrajany na kocky, pridame trochu vody, sol, korenie, pokrajane maso a udusime. V rajnici na masti udusime nadrobno pokrajanu cibulu, sampinony, pridame umytu ryzu, dvakrat tolko vyvaru, sol a vlozime prikryte do rury dusit. Udusenu ryzu zmiesame s udusenym masom a postruhanym tvrdym syrom. Formu na babovku vymastime maslom, natlacime do nej pripravene rizoto, vlozime na niekolko minut do rury zapiect, vyklopime na misu a posypeme postruhanym tvrdym syrom. Stavu, co zostala po duseni masa, zaprasime mukou, uprazime do ruzova, zalejeme vyvarom, dobre povarime, precedime a polejeme nou rizoto.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára