štvrtok 23. februára 2017

Plnené kaleráby

8 kalerabov, sol, voda, cibula, 60 g masti, 250 g bravcoveho masa z pliecka, zemla, vajce, mlete cierne korenie, 2 dl smotany, 20 g hladkej muky
Kaleraby olupeme, umyjeme a uvarime v osolenej vode do polomakka. Potom ich z vody vyberieme a po vychladnuti odrezeme vrsok a vyberieme pomocou lyzice vnutrajsok. Cibulu pokrajame nadrobno, zapenime ju na 20 g masti a pridame pomlete maso, namocenu a vyzmykanu zemlu, vajce, sol a mlete cierne korenie. Dobre premiesame a naplnime kaleraby. Do nadoby dame zvysok masti, naplnene kaleraby, podlejeme vodou a prikryte dusime. Ked su kaleraby makke, vyberieme ich na tanier a stavu zahustime smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali muku a este trochu povarime.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára