štvrtok 23. februára 2017

Plnená hlávková kapusta

350 g bravcoveho masa z pliecka, sol, mlete cierne korenie, 30 g udenej slaniny, 1/2 dl smotany do masa, 2 zemle, 1/2 kg hlavkovej kapusty, 50 g masti, 40 g cibule, mleta cervena paprika, 1 1/2 dl kyslej smotany, struhanka, 20 g hladkej muky
Maso zomelieme, pridame sol, cierne korenie, postruhanu cibulu, namocene a vytlacene zemle, pokrajanu udenu slaninu, smotanu a vsetko dobre premiesame. Kapustne listy sparime v site nad vriacou vodou. 2 kapustne listy dame na seba, do stredu vlozime plnku a zabalime. Vlozime do cibuloveho zakladu pripraveneho z masti a nadrobno pokrajanej cibule do zlata. Plnenu kapustu poprasime cervenou paprikou, podlejeme vodou a prikrytu dusime. Ked je kapusta udusena, nalejeme na nu hustu smotanu, v ktorej sme rozmiesali muku, posypeme uprazenou struhankou a zapecieme bez pokryvky. Kapustu vyberieme na misu, podlejeme stavou-

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára