Olupanu a nadrobno pokrajanu cibulu spenime na masti, pridame olupane, nadrobno pokrajane zemiaky a za staleho miesania opecieme do zlata. Potom pridame vodu, sol, v troske studenej vody rozmiesanu papriku a varime, az kym zemiaky nie su makke. Nakoniec polievku zahustime kyslou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali muku a povarime.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
nedeľa 26. februára 2017
Kyslá zemiaková polievka
1 cibula, 40 g masti, 5-6 zemiakov, 1 l vody, sol, 1 lyzicka mletej cervenej papriky, 1/8 l kyslej smotany, 1 lyzica hladkej muky
Olupanu a nadrobno pokrajanu cibulu spenime na masti, pridame olupane, nadrobno pokrajane zemiaky a za staleho miesania opecieme do zlata. Potom pridame vodu, sol, v troske studenej vody rozmiesanu papriku a varime, az kym zemiaky nie su makke. Nakoniec polievku zahustime kyslou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali muku a povarime.
Olupanu a nadrobno pokrajanu cibulu spenime na masti, pridame olupane, nadrobno pokrajane zemiaky a za staleho miesania opecieme do zlata. Potom pridame vodu, sol, v troske studenej vody rozmiesanu papriku a varime, az kym zemiaky nie su makke. Nakoniec polievku zahustime kyslou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali muku a povarime.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára