nedeľa 26. februára 2017

Jahňacie mäso na gruzínsky spôsob

400 g jahnacieho masa, sol, mlete cierne korenie, 50 g udenej slaniny, 400 g zemiakov, 4 cibule, 300 g baklazanov, 2 lyzice oleja, petrzlenova vnat, 4 rajciaky
Maso pokrajame na kocky, zlahka naklepeme, osolime a okorenime mlete cierne korenie. Udenu slaninu pokrajame na tenke pasiky, rozprazime, pridame maso a oprazime do ruzova. Zemiaky ocistime a pokrajame na tenke kolieska. Ocistenu cibulu posekame nadrobno a olupane baklazany pokrajame na tenke platky. Ohnovzdornu misu vymastime olejom, ukladame vrstvy masa, zemiakov, cibule, baklazanov, posekanej petrzlenovej vnate a rajciakov pokrajanych na platky. Poslednu vrstvu potrieme olejom, vlozime do vyhriatej rury a pikryte udusime do makka. Pocas dusenia podla potreby podlievame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára