Proso prevarime vo stvornasobnom mnozstve vody. Ocistime cibulu a cesnak, nakrajame a pridame k prosu. Dame prikryte na 30 minut nabobtnat. Trochu vychladene proso premiesame s mletym masom, petrzlenovou vnatou, vajcom, osolime. Z hmoty vyformujeme 4 fasirky. Papriky prekrojime napoly, odstranime jadierka, umyjeme a nakrajame na pasiky. Najemno nakrajame cibulu. Oboje spenime na masle, ochutime a zaliate 4 lyzicami vody na 10 minut podusime. Dochutime. Fasirky opecieme na oleji z 2 stran dohneda.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
štvrtok 23. februára 2017
Fašírky z prosa
50 g prosa, cibula, 200 g mleteho masa, lyzica nasekanej petrzlenovej vnate, strucik cesnaku, sol, mlete korenie, 2 lyzice sezamoveho oleja
Proso prevarime vo stvornasobnom mnozstve vody. Ocistime cibulu a cesnak, nakrajame a pridame k prosu. Dame prikryte na 30 minut nabobtnat. Trochu vychladene proso premiesame s mletym masom, petrzlenovou vnatou, vajcom, osolime. Z hmoty vyformujeme 4 fasirky. Papriky prekrojime napoly, odstranime jadierka, umyjeme a nakrajame na pasiky. Najemno nakrajame cibulu. Oboje spenime na masle, ochutime a zaliate 4 lyzicami vody na 10 minut podusime. Dochutime. Fasirky opecieme na oleji z 2 stran dohneda.
Proso prevarime vo stvornasobnom mnozstve vody. Ocistime cibulu a cesnak, nakrajame a pridame k prosu. Dame prikryte na 30 minut nabobtnat. Trochu vychladene proso premiesame s mletym masom, petrzlenovou vnatou, vajcom, osolime. Z hmoty vyformujeme 4 fasirky. Papriky prekrojime napoly, odstranime jadierka, umyjeme a nakrajame na pasiky. Najemno nakrajame cibulu. Oboje spenime na masle, ochutime a zaliate 4 lyzicami vody na 10 minut podusime. Dochutime. Fasirky opecieme na oleji z 2 stran dohneda.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára