Smotanova zmes: 250 ml pochutkovej smotany, 150 ml sladkej smotany, 2 vajcia, 4 PL struhaneho tvrdeho syra
Mlete maso ochutime solou, mletym ciernym korenim, oreganom a mletou cervenou paprikou. Pridame prelisovany cesnak, vajcia, petrzlenovu vnat a spolu zmiesame. Nechame 30 minut odlezat na chladnom mieste. Ochutenu masu rozdelime na 2 casti. Ocistene zemiaky nakrajame na tenke platy, ktore kratko povarime v posolenej vode. Scedime a nechame vychladnut. Dno zapekacej misy potrieme olejom a vlozime do nej polovicu mleteho masa. Nan rozlozime zemiaky, nakrajanu cibulku a prikryjeme zostavajucou castou mleteho masa. Dame piect do vyhriatej rury na 40 minut. Pochutkovu smotanu zmiesame so sladkou smotanou, celymi vajciami, struhanym syrom, solou a mletym ciernym korenim. Ochutenou smotanou zalejeme maso a dame na dalsich 20 minut piect do rury. Baklazan pokrajany na kolieska posolime a nechame odstat 10 minut. Paradajky nakrajame na hrubsie kolieska, papriku a por na mensie kusky. Pripravenu zeleninu rozlozime na maso zapecene so smotanou a opat zapecieme. Pecene maso so zeleninou pred podavanim ozdobime petrzlenovou vnatou a nakrajanou cibulkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára