Olupany a umyty zeler pokrajame na mensie kusky. Na kocky pokrajanu slaninu rozpustime, pridame ocistenu, nadrobno posekanu cibulu a nechame ju spenit. Potom pridame zeler, sol, mlete cierne korenie, posekany zeleny petrzlen, posypeme mukou a udusime do makka. Zalejeme mliekom a povarime. Naostatok pridame podla chuti cukor a sol.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
nedeľa 26. februára 2017
Dusený zeler na cibuľke s mliekom
400 g zeleru, 40 g udenej slaniny, 40 g cibule, sol, mlete cierne korenie, zeleny petrzlen, 20 g hladkej muky, 1/4 l mlieka, troska cukru
Olupany a umyty zeler pokrajame na mensie kusky. Na kocky pokrajanu slaninu rozpustime, pridame ocistenu, nadrobno posekanu cibulu a nechame ju spenit. Potom pridame zeler, sol, mlete cierne korenie, posekany zeleny petrzlen, posypeme mukou a udusime do makka. Zalejeme mliekom a povarime. Naostatok pridame podla chuti cukor a sol.
Olupany a umyty zeler pokrajame na mensie kusky. Na kocky pokrajanu slaninu rozpustime, pridame ocistenu, nadrobno posekanu cibulu a nechame ju spenit. Potom pridame zeler, sol, mlete cierne korenie, posekany zeleny petrzlen, posypeme mukou a udusime do makka. Zalejeme mliekom a povarime. Naostatok pridame podla chuti cukor a sol.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára