streda 1. februára 2017

Banánové sviatočné rezy

6 vajec, 300 dkg praskoveho cukru, 150 ml oleja, 150 ml mlieka, 300 dkg polohrubej muky, 1/2 prasku do peciva
Plnka: 2 lahodkove smotany, 2 slahackove smotany, 2 balicky vanilinoveho cukru, 6 Pl praskoveho cukru, 4 banany
Poleva: 500 ml vody, 1 sumienka, 1 Zlaty klas
Na cesto vyslahame vajcia s cukrom, pridame olej, mlieko, muku spolu s kypriacim praskom,. Cesto rozotrieme n aplech vylozeny papierom na pecenie, pecieme pri teplote 250 stupnov cca 25 minut. Na krem vyslahame slahacku spolu s vanilinovym cukrom. Pridame kyslu smotanu s praskovym cukrom. Natrieme na cesto. Banany nakrajame na tenke kolieska a poukladame na krem, nechame stuhnut. Sumienku rozpustime v 200 ml vody a zmiesame so Zlatym klasom. Za staleho miesania varime, kym poleva nestuhne, potom ju rozotrieme na kolac. Kolac potom nakrajame a podavame vychladeny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára