Do vyvaru dame varit cibulu, bobkovy list a cierne korenie cele. Ked je cibula makka, vyvar precedime. Do vyvaru pomaly vlejeme smotanu, v ktorej sme rozmiesali muku. Chvilu povarime, potom dosolime, dochutime octom a na naberacke pomaly vkladame cele vajcia, tak aby sa nerozliali. Chvilu jemne povarime, aby sa zltky zrazili. Zemiaky nakrajane na kocky dame priamo do taniera a zalejeme polievkou tak, aby kazdy mal v tanieri jedno vajce.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
streda 1. februára 2017
Veľkonočná polievka
2 l vyvaru z udeneho masa, 1/2 l smotany na slahanie, vajcia, podla poctu stravnikov, 1 cibula, 1 lyzica hladkej muky, 1 bobkovy list, korenie cele cierne, 5 ks v supke uvarenych zemiakov, ocot
Do vyvaru dame varit cibulu, bobkovy list a cierne korenie cele. Ked je cibula makka, vyvar precedime. Do vyvaru pomaly vlejeme smotanu, v ktorej sme rozmiesali muku. Chvilu povarime, potom dosolime, dochutime octom a na naberacke pomaly vkladame cele vajcia, tak aby sa nerozliali. Chvilu jemne povarime, aby sa zltky zrazili. Zemiaky nakrajane na kocky dame priamo do taniera a zalejeme polievkou tak, aby kazdy mal v tanieri jedno vajce.
Do vyvaru dame varit cibulu, bobkovy list a cierne korenie cele. Ked je cibula makka, vyvar precedime. Do vyvaru pomaly vlejeme smotanu, v ktorej sme rozmiesali muku. Chvilu povarime, potom dosolime, dochutime octom a na naberacke pomaly vkladame cele vajcia, tak aby sa nerozliali. Chvilu jemne povarime, aby sa zltky zrazili. Zemiaky nakrajane na kocky dame priamo do taniera a zalejeme polievkou tak, aby kazdy mal v tanieri jedno vajce.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára