nedeľa 26. februára 2017

Zapečený karfiol

2 stredne velke karfioly, sol, voda, 20 g masla, 30 g hrubej muky, 1 dl mlieka, 2 vajcia, 100 g sunky, 40 g eidamskeho syra
Ocisteny, umyty karfiol vlozime do vriacej osolenej vody a prikryte varime. Makky karfiol z vody vyberieme a nechame odtiect. Potom ho rozdelime na 4 priblizne rovnake kusky a dame na pomasteny smaltovany pekac. Do kastrolika dame maslo a ked je rozpustene, pridame muku, zamiesame, prilejeme mlieko a uvarime na hustu kasu. Do ochladnutej kase zamiesame sol, zltky, posekanu sunku a z bielkov uslahany tuhy sneh. Pripravenu masu pomocou lyzice rozdelime na pripraveny karfiol tak, aby bol uplne pokryty. Vrch posypeme postruhanym syrom a v mierne teplej rure upecieme do ruzova. Podavame s varenymi zemiakmi a kompotom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára