štvrtok 23. februára 2017

Šalát z ostriežov

600 g ostriezov, olivovy olej, strucik cesnaku, citronova stava, pl nasekanych listkov petrzelnu Vyvar: voda, 100 ml bieleho vina, 2 kolieska citronu, 2 bobkove listy, niekolko zrniek cierneho korenia, 2 stipky estragonu 
Ostrieze ocistime, vyberieme vnutornosti a ziabre a vo vyvare z uvedenych ingrediencii uvarime. Ryby varime na velmi miernom ohni, aby voda bola len na pokraji varu. Potom ich vyberieme, nechame trochu vychladnut a odstranime z nich kozu. Po uplnom vychladnuti oberieme maso, vyberieme vsetky kosticky a maso rozdrobime. Do olivoveho oleja dame rozdrveny cesnak, citronovu stavu, petrzlenovu vnat, korenie, vidlickou zmiesame a maso v mise touto zmesou polejeme a jemne zmiesame. Potom nechame este dozriet v chladnicke 2 hodiny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára