streda 1. februára 2017

Mazanec-recept

2 hrnceky polohrubej muky, 5 lyzic cukru, 1/2 hrnceka mlieka, 1/2 masla, 2 zltky, 1/2 kocky drozdia, 2 lyzice mandli, 1 vajce, citronovu koru, 1 vanilinovy cukor, sol
Do misky preosejeme polohrubu muku, pridame cukor, vanilinovy cukor a nastruhame trochu citronovej kory. Trochu osolime. V mlieku rozmiesame polovicu rozpusteneho vychladnuteho masla, dva zltky a vymiesame cesto, do ktoreho zamiesame vykysnuty kvasok. Dobre vypracovane cesto ulozime do tepla vykysnut. Po hodine zapracujeme dve lyzice osupanych posekanych mandli, vytvarujeme bochnicek a nechame opat kysnut. Nakoniec bochnicek potrieme vajcom, uprostred do kriza narezeme a pecieme 10 minut v horucej rure, potom pomaly dopekame este asi hodinu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára